Wykonanie
Uwielbiam
kasze pod każdą postacią. Jaglana i pęczak - u mnie w kuchni królują :)Dzisiaj - pęczotto ;)

Składniki:- pół szklanki pęczaku-
cukinia- duża
marchew-
fasolka szparagowa /
groszek cukrowy - mrożone-
papryka czerwona- pierś z
indyka - 250 gPęczak gotujemy na małym ogniu w 1.5 szklanki lekko osolonej
wody do momentu aż wchłonie prawie całą
wodę.
Cukinię i
marchew kroimy na plasterki.
Paprykę w kosteczkę.
Fasolkę w około 3 cm kawałki.
Marchew i
paprykę wrzucamy na patelnię z odrobiną
oliwy. Smażymy około 5-6 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy pozostałe warzywa, dolewamy 1/3 szklanki
wody, dodajemy szczyptę
soli, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu, aż warzywka będą al dente.Pierś z
indyka kroimy na kawałki, dodajemy
zioła:
bazylię i
tymianek, szczyptę
soli i podsmażamy na rozgrzanej patelni.Kiedy warzywa, pęczak i
kurczak będą gotowe - wszystko wrzucamy na jedną patelnię (pęczak łącznie z pozostałym niewchłoniętym płynem) i dusimy jeszcze przez około 10-15 minut aż i warzywa, i pęczak będą miękkie i pęczak wchłonie płyn.Całość doprawiamy
bazylią i
tymiankiem.SMACZNEGO!!!