Składniki:2 piersi kurczaka150 g jogurtu (gęsty)1 łyżka mieszanki przyprawgaram masala1 łyżeczka świeżo startego imbiru1 ząbek czosnku1 łyżeczka soku z cytryny1 cebula1 puszka pomidorów całychSól do smakuOlej do smażeniaPrzepis:Do miseczki dodajemy starty imbir, wyciśnięty przez praskę czosnek, garam masalę, sok z cytryny, sól i pieprz – wszystko dobrze mieszamy.Do osobnej miski dodajemy jogurt naturalny i 1 łyżkę powyższej mieszanki przypraw. Następnie dodajemy do miski pokrojone w dużą kostkę mięso. Całość należy dokładnie wymieszać i zostawić na ok. 10 minut. Po tym czasie mięso dodajemy na rozgrzaną patelnię (bez oleju). Smażymy aż mięso będzie gotowe i odparuje cała marynata, następnie ściągamy je z patelni. Na tę samą patelnię dodajemy odrobinę oleju i smażymy drobno pokrojoną cebulę na złoty kolor. Następnie do wysokiego pojemnika dodajemy usmażoną cebulę, pomidory z puszki, pozostałą część mieszanki przypraw i miksujemy blenderem do momentu uzyskania gładkiej masy. Następnie na rozgrzaną patelnię przelewamy sos pomidorowy i smażymy go ok. 5-10 minut. Po tym czasie dodajemy kurczaka i smażymy kolejne 5 minut. Sprawdzamy jego smak i ewentualnie dodajemy soli do smaku.Gotowe danie podajemy w towarzystwie chlebków naan, ryżu lub placków roti (wkrótce na blogu ;)).