ßßß
Składniki na kotlety:6 sztuk kotletów sojowych Sante1 kostka rosołowa1 jajko1 szklanka bułki tartejOlej do smażeniaZiemniaczki:3 średnie ziemniakiOlej do smażeniaSkładniki na surówkę:1 średnia marchewka1/2 łyżeczki chrzanu1 łyżeczka majonezuSól, pieprz do smakuSosik/dip:1 łyżka majonezu1 łyżka ketchupuPrzepis:Kotlety sojowe umieszczamy w miseczce i zalewamy gorącą wodą z dodatkiem kostki rosołowej. W wywarze kotlety leżą ok. 10 minut. Następnie obtaczamy je w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.Ziemniaczki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie talarki. Talarki smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z każdej strony. Przed podaniem lekko je solimy. Do ziemniaków pasuje prosty dip - zmieszany ketchup z majonezem.Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach tarki. Do startej marchewki dodajemy chrzan oraz majonez. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Kotlety Sojowe a’la schabowy, należące do linii produktów sojowych Sante, produkowane są z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej niemodyfikowanej genetycznie, pochodzącej od certyfikowanych dostawców. Są w 100% produktem roślinnym, naturalnym - w procesie produkcji nie stosuje się żadnych dodatków chemicznych a jedynym dodatkiem jest woda.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G suchego produktu (kotletów sojowych)Wartość energetyczna 1305 kJ /309 kcalBiałko 45,0 gWęglowodany21,7 g w tym cukry11,4gTłuszcz1,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2gBłonnik pokarmowy16,7gSód0,02g