Wykonanie
Danie dla dwóch osób.

Składniki na kotlety:6 sztuk kotletów
sojowych Sante1
kostka rosołowa1
jajko1 szklanka
bułki tartejOlej do smażeniaZiemniaczki:3 średnie
ziemniakiOlej do smażeniaSkładniki na surówkę:1 średnia
marchewka1/2 łyżeczki
chrzanu1 łyżeczka
majonezuSól,
pieprz do smakuSosik/dip:1 łyżka
majonezu1 łyżka
ketchupuPrzepis:Kotlety
sojowe umieszczamy w miseczce i zalewamy gorącą
wodą z dodatkiem
kostki rosołowej. W wywarze kotlety leżą ok. 10 minut. Następnie obtaczamy je w rozbełtanym
jajku i w
bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym
oleju z każdej strony na złoty kolor.Ziemniaczki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie talarki. Talarki smażymy na rozgrzanym
oleju na złoto z każdej strony. Przed podaniem lekko je solimy. Do
ziemniaków pasuje prosty dip - zmieszany
ketchup z
majonezem.
Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach tarki. Do startej
marchewki dodajemy
chrzan oraz
majonez. Całość doprawiamy do smaku
pieprzem i
solą.


Kotlety
Sojowe a’la
schabowy, należące do linii produktów
sojowych Sante, produkowane są z wysokiej jakości odtłuszczonej
mąki sojowej niemodyfikowanej genetycznie, pochodzącej od certyfikowanych dostawców. Są w 100% produktem roślinnym, naturalnym - w procesie produkcji nie stosuje się żadnych dodatków chemicznych a jedynym dodatkiem jest
woda.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G suchego produktu (kotletów
sojowych)Wartość energetyczna 1305 kJ /309 kcal
Białko 45,0 gWęglowodany21,7 g w tym
cukry11,4gTłuszcz1,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2gBłonnik pokarmowy16,7gSód0,02g