ßßß
Cookit - przepis na Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście.
Składniki
Polędwica
Cynamon
Gałka muszkatołowa
Goździk
Pieprz czarny
Oliwa z oliwek
Ciasto francuskie
Bazylia
Kurka
Masło
Sezam
Syrop klonowy
Miód
Wykonanie
Pork
tenderloin stuffed with mushrooms.
Składniki.
300 g
polędwicy
wieprzowej1/2 łyżeczki
cynamonu
1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowej
3
goździki
1/2 łyżeczki
pieprzu czarnego
1 łyżka
oliwy
ciasto francuskie
listki
bazylii
250 g
kurek
1 łyżka
masła
3 łyżki
sezamu
uprażonego1 łyżka
syropu klonowego
lub
miodu
Wykonanie.Połowę,
kurek
poddusić na
maśle
, posiekać i przyprawić
solą
i
pieprzem
.W polędwiczce zrobić tunel i nadziać
kurkami
.Utrzeć w moździerzu
przyprawy
i natrzeć nimi
mięso
.Obsmażyć na
oliwie
i odstawić.Przygotować odpowiedni kawałek
ciasta francuskiego
i położyć na nim listki
bazylii
.Na liściach położyć
mięso
i zwinąć roladkę.Piec w 220 stop. około 20 minut.Sos. Patelnię po smażeniu
polędwiczki
zdeglasować i przecedzić. Wlać
wino
i 1łyżeczkę sosu słodko kwaśnego. Płyn zredukować i zagęścić
skrobią
.Pozostałe
kurki
usmażyć na
maśle
i doprawić
solą
i
pieprzem
.Upieczoną roladkę posmarować
syropem klonowym
lub
miodem
i otoczyć w ziarnach
sezamu
.Roladkę pokroić i podać z
kurkami
i sosem.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/07/poledwiczki-faszerowane-kurkami-w.html
Przepisy powiązane
Jabłka pieczone pod ciastem francuskim
ROZGRZEWAJĄCY SYROP KORZENNY
Grzanki z kurkami, kozim serkiem i suszonymi pomidorami
moja e-książka kucharska: lebkuchen -pierniczki
Polędwiczka wieprzowa z sosem kurkowym
Składniki powiązane (0)