Pancake rolls with strawberries.Składniki.Ciasto naleśnikowe.100g mąki250ml mleka2 jajkaszczypta soliNadzienie.250g twaroguśmietankowego125ml śmietanki 30%1 cukier waniliowy1 łyżka cukru pudru5 łyżeczek żelatyny4 łyżki mleka250g truskawekSos.250g truskawek2 plasterki świeżego imbiru2 łyżki cukru pudruWykonanie.Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na 30minut.Na patelnię naleśnikarkę ,24 cm, nalać ciasto i smażyć cienkie naleśniki, przewracając na drugą stronę. Wychodzi 5-6 naleśników.Ubić kremówkę z cukrem pudrem.Twaróg zmiksować i połączyć z rozpuszczoną w gorącym mlekużelatyną. ubitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.Tężejącą masę wyłożyć na naleśniki .Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h.Następnie pokroić w plastry.Truskawki na sos blendować z cukrem i imbirem.Roladki podawać z sosem truskawkowym.