ßßß
Cookit - przepis na Ziemniaczane pierożki z włoskim sosem winegret.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ziemniaczane pierożki z włoskim sosem winegret.
Składniki
Sos włoski
Sos winegret
Rzeżucha
Pietruszka
Bazylia
Estragon
Czosnek askaloński
Korniszony
Sardela
Olej
Orzech włoski
Ocet winny
Pieczarki
Cebula
Sól
Pieprz
Wykonanie
Włoski sos
winegret
.1 łyżka
rzeżuchy
1 łyżka
pietruszki
1 łyżka
bazylii
1 łyżka
estragonu
1
szalotka
2
korniszony
1 filecik
sardeli
w
oleju
2 łyżki
oleju
z
orzechów włoskich
1 łyżka
octu winnego
Wszystkie składniki sosu zmiksować, wymieszać z
olejem
orzechowym
,
solą
i
pieprzem
.
Olej
orzechowy
idealnie pasuje do
rzeżuchy
.Farsz:150g
pieczarek
1 mała
cebulka
1łyżka posiekanej
pietruszki
sól
,
pieprz
Przesmażyć posiekaną
cebulkę
i
pieczarki
.Dodać
pietruszkę
i
przyprawy
.2 duże
ziemniaki
Ziemniaki
pokroić na bardzo cienkie plasterki.Na każdy plaster nałożyć trochę farszu z
pieczarek
.Złożyć jak pierożki. Ząbkowanym kółkiem wyciąć na brzegu ząbki lub nie.Pierożki przesmażyć na
maśle
klarowanymPierożki bardzo dobrze smakują właśnie z sosem
ziołowym
, ale nie ograniczam w wyborze innego..
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2012/03/ziemniaczane-pierozki-z-woskim-sosem.html
Przepisy powiązane
Tosty ze smażonymi pieczarkami i jajkiem sadzonym
Puszysty omlet z pieczarkami
Sałatka z pomidorami i grzankami
Pieczarki według Julii Child
Roladki schabowe z pieczarkami i ogórkiem kiszonym
Składniki powiązane (0)