Wykonanie
Gdybym mogła to takie śniadania jadłabym codziennie. Na sam widok wylewającego się
żółtka dostaję ślinotoku, a do tego jeszcze
pieczarki, które bardzo lubię. W sezonie robię takie tosty z
kurkami, są równie wspaniałe.

Składniki:kilka
pieczarek1 mała
cebulaolej do smażeniakilka kromek
chleba tostowego2-3
jajkasól,
pieprz, zielona
pietruszka lub
bazyliaPieczarki oczyścić, pokroić w plasterki,
cebulę posiekać w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlać
olej, dodać
cebulę oraz
pieczarki, chwilę smażyć, aż płyn z
pieczarek wyparuje. Przyprawić
solą. Na drugiej patelni usmażyć
jajka.
Białko powinno być ściętę a
żółtko płynnę (chyba, że wolicie inaczej).W tostrze opiec kromki
chleba. Na gotowych tostach układać usmażone
pieczarki i
jajko. Posypać świeżo mielonym
pieprzem i posiekaną
natką pietruszki.Smacznego:)