Wykonanie
Roladki
schabowe to jedno z moich ulubionych dań :) Przygotowane w ten sposób
mięso nie jest bardzo kaloryczne, głownie dlatego, że nie ma panierki. A smakuje naprawdę dobrze!

Składniki:500 g
schabu bez kości1
cebula150 g
pieczarek3-4
ogórki kiszone (mogą być też
korniszony)
sól,
pieprzolejSposób wykonania:1.
Mięso umyć, osuszyć. Podzielić na 10 kotletów. Rozbić, posypać
solą i
pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.2.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki.3.
Cebulę pokroić w kostkę.4. Na patelni rozgrzać odrobinę
oleju, obsmażyć
cebulę z
pieczarkami. Lekko osolić.5.
Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Wymieszać z
pieczarkami i
cebulą.6. Na każdy kotlet nakładać farsz, zwinąć roladki.7. Na patelni rozgrzać niewielką ilość
oleju, kłaść roladki złączeniem do dołu jedna obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością
wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż
mięso będzie miękkie.8. Roladki podałam z
ziemniakami posypanymi
koperkiem oraz surówką z
młodej kapusty .Smacznego!!!

Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net . Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia . Polecam!