Wykonanie

· Przepis niesprawdzonyZ lodówki weź 10
jajek - połóż na
stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj!· Weź sporą miskę i wbij
jajka rozbijając je o brzeg naczynia.· Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5
żółtek.· Weź mikser i zamontuj trzepaczki i zacznij ubijać
jajka.· Zamontuj od nowa trzepaczki do miksera, tym razem do
oporu. Zacznij ubijać.· Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2
żółtka, to dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę.·
Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziesz dodawać
mąkę.

· Nasyp 20 dkg
mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do
torebki.· Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania.· Weź szybciutko prysznic!· Teraz 4
jabłka i ostry nóż.· Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać
jabłka. Przemyj jodyną kciuk!· Potnij
jabłka w kostkę pamiętając, ze potrzebujesz 2
jabłka, więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.· Jedyne pozostałe
jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z
ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj
wodą.· Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę, bo jak zaschnie to nie domyjesz!· Przelej ciasto do formy, wstaw do piekarnika.· Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik.· Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Po prostu otwórz okno i piekarnik.· Po tych traumatycznych przeżyciach pozostaje tylko schłodzona
żubrówka i
sok jabłkowy.· Smacznego.Prima aprilis – dzień żartów - obyczaj związany z pierwszym dniem kwietnia, zapoczątkowany mniej więcej w połowie XIII wieku, obchodzony w wielu krajach świata. Polega on na robieniu żartów, celowym wprowadzaniu w błąd, sprawiania, by inni uwierzyli w coś nieprawdziwego.

Najłatwiejsza szarlotka, bez zagniatania, jaj i miksera!Składniki:1 słoik
jabłek1,5 szklanki
mąki1,5 szklanki
kaszy manny1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
cukru½ kostki
masła drobno posiekanego + jeszcze trochę na wierzch
cukier cynamonowyWszystkie składniki, oprócz
cukru cynamonowego, wymieszać.Na dno wysmarowanej tłuszczem formy, średnica 24 cm, wsypać 1/3 mieszankiWyłożyć 1/2 słoika
jabłek, posypać
cynamonemNasypać 1/3 mieszanki.Wyłożyć drugą połowę
jabłek, posypać
cynamonem.Nasypać ostatnią część mieszanki.Posypać wiórkami
masła i
cukrem cynamonowym.Piec około 45min w temp.180 stop.
Panie też mogą piec wg powyższego przepisu.