ßßß Cookit - przepis na Łososiowa przystawka, doskonała na letni czas.

Łososiowa przystawka, doskonała na letni czas.

nazwa

Wykonanie

Do malaxera wrzucić:
4 ugotowane całe ziemniaki
250 ml kremówki i zmiksować.
dodać 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny, wymieszać.
doprawić do smaku solą, pieprzem i dodać dużo pokrojonego koperku.
Otrzymaną masę wyłożyć na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia.
Następnie wrzucić do malaxera:
2 dzwonka usmażonego łososia ,oczywiście bez ości i skóry
250 ml śmietany kremówki 36%
½ opakowania serka Tartare o smaku łososiowym i zmiksować.
dodać sól ,pieprz oraz 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny.
Otrzymaną masę nałożyć na masę ziemniaczaną.
Po stężeniu kroimy na porcje wg własnej fantazji. Ja wykrawam ausztycherem.
Ozdabiamy gałązką koperku, plasterkiem łososia wędzonego i szaszłyczkiem z pomidorka koktajlowego ,listka bazylii, kulki mozzarelki i oliwki.
Podlewamy łyżką śmietanowego sosu koperkowego.
Uwaga! Przystawka jest doskonała ,jeżeli jest dobrze schłodzona.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2010/07/ososiowa-przystawka-doskonaa-na-letni.html