ßßß
Do malaxera wrzucić:4 ugotowane całe ziemniaki250 ml kremówki i zmiksować.dodać 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny, wymieszać.doprawić do smaku solą, pieprzem i dodać dużo pokrojonego koperku.Otrzymaną masę wyłożyć na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia.Następnie wrzucić do malaxera:2 dzwonka usmażonego łososia ,oczywiście bez ości i skóry250 ml śmietany kremówki 36%
½ opakowania serka Tartare o smaku łososiowym i zmiksować.dodać sól ,pieprz oraz 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny.Otrzymaną masę nałożyć na masę ziemniaczaną.Po stężeniu kroimy na porcje wg własnej fantazji. Ja wykrawam ausztycherem.Ozdabiamy gałązką koperku, plasterkiem łososia wędzonego i szaszłyczkiem z pomidorka koktajlowego ,listka bazylii, kulki mozzarelki i oliwki.Podlewamy łyżką śmietanowego sosu koperkowego.Uwaga! Przystawka jest doskonała ,jeżeli jest dobrze schłodzona.