Wykonanie

Do malaxera wrzucić:4 ugotowane całe
ziemniaki250 ml kremówki i zmiksować.dodać 4 łyżeczki rozpuszczonej
żelatyny, wymieszać.doprawić do smaku
solą,
pieprzem i dodać dużo pokrojonego
koperku.Otrzymaną masę wyłożyć na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia.Następnie wrzucić do malaxera:2 dzwonka usmażonego
łososia ,oczywiście bez ości i skóry250 ml
śmietany kremówki 36%

½ opakowania
serka Tartare o smaku łososiowym i zmiksować.dodać
sól ,
pieprz oraz 4 łyżeczki rozpuszczonej
żelatyny.Otrzymaną masę nałożyć na masę ziemniaczaną.Po stężeniu kroimy na porcje wg własnej fantazji. Ja wykrawam ausztycherem.Ozdabiamy gałązką
koperku, plasterkiem
łososia wędzonego i szaszłyczkiem z
pomidorka koktajlowego ,listka
bazylii, kulki
mozzarelki i
oliwki.Podlewamy łyżką
śmietanowego sosu
koperkowego.Uwaga! Przystawka jest doskonała ,jeżeli jest dobrze schłodzona.