ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 24 sztukparmezan 100 gramówpasta z oliwek 3 łyżek stołowychpesto zielone 3 łyżek stołowychpesto czerwone 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie (ok. 15 minut). Powinny być miękkie.Po 20g startego sera wymieszać oddzielnie z 3 miseczkach z pastą, pesto czerwonym i pesto zielonym. Każdą masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Ziemniaki opłukać. odkroić "wieczko" z każdego ziemniaka i wydrążyć z nich środek. Miąższ rozgnieść widelcem i dodać do każdej z past. Farszem wypełnić ziemniaki i ułożyć je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przełożyć na półmisek i posypać reszta parmezanu. Podawać z sosem tatarskim.Uwagi:Zamiast tapenade można użyć odsączonych z zalewy i rozgniecionych oliwek z dodatkiem oliwy (2-3 łyżki).Pasta z oliwek-tapenade.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: