Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 24 sztuk
parmezan 100 gramówpasta z
oliwek 3 łyżek stołowychpesto zielone 3 łyżek stołowychpesto czerwone 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie (ok. 15 minut). Powinny być miękkie.Po 20g
startego sera wymieszać oddzielnie z 3 miseczkach z pastą, pesto czerwonym i pesto zielonym. Każdą masę doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.
Ziemniaki opłukać. odkroić "wieczko" z każdego
ziemniaka i wydrążyć z nich środek. Miąższ rozgnieść widelcem i dodać do każdej z past. Farszem wypełnić
ziemniaki i ułożyć je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przełożyć na półmisek i posypać reszta
parmezanu. Podawać z
sosem tatarskim.Uwagi:Zamiast tapenade można użyć odsączonych z zalewy i rozgniecionych
oliwek z dodatkiem
oliwy (2-3 łyżki).Pasta z
oliwek-tapenade.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: