ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki nadziewane oliwkami

Ziemniaki nadziewane oliwkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 24 sztuk
parmezan 100 gramów
pasta z oliwek 3 łyżek stołowych
pesto zielone 3 łyżek stołowych
pesto czerwone 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie (ok. 15 minut). Powinny być miękkie.
Po 20g startego sera wymieszać oddzielnie z 3 miseczkach z pastą, pesto czerwonym i pesto zielonym. Każdą masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ziemniaki opłukać. odkroić "wieczko" z każdego ziemniaka i wydrążyć z nich środek. Miąższ rozgnieść widelcem i dodać do każdej z past. Farszem wypełnić ziemniaki i ułożyć je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przełożyć na półmisek i posypać reszta parmezanu. Podawać z sosem tatarskim.
Uwagi:
Zamiast tapenade można użyć odsączonych z zalewy i rozgniecionych oliwek z dodatkiem oliwy (2-3 łyżki).
Pasta z oliwek-tapenade.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9789/Ziemniaki-nadziewane-oliwkami