ßßß Cookit - przepis na Frytki z parmezanem

Frytki z parmezanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
olej 1 litrów
parmezan 50 gramów
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w słupki i osuszyć na ręczniku kuchennym. Na mocno rozgrzany olej wkładać je porcjami i smażyć ok. 9 minut. Gdy zaczną nabierać żółtego koloru, wyjąć i po kilku minutach ponownie włożyć do rozgrzanego oleju. Smażyć na zloty kolor. Wyjąć i osaczyć na papierowym ręczniku. Przełożyć na półmisek, oprószyć solą i cienkimi płatkami parmezanu. Podawać z sosem pomidorowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11442/Frytki-z-parmezanem