Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
olej 1 litrów
parmezan 50 gramów
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w słupki i osuszyć na ręczniku kuchennym. Na mocno rozgrzany
olej wkładać je porcjami i smażyć ok. 9 minut. Gdy zaczną nabierać żółtego koloru, wyjąć i po kilku minutach ponownie włożyć do rozgrzanego
oleju. Smażyć na zloty kolor. Wyjąć i osaczyć na papierowym ręczniku. Przełożyć na półmisek, oprószyć
solą i cienkimi
płatkami parmezanu. Podawać z
sosem pomidorowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: