ßßß
Składniki:3 jajka (dla mnie optymalnie, jeśli dla kogoś za mało – to oczywiście wedle uznania),masło (do usmażenia),składniki: (daję zawsze to co mam- w tym użyto): salami, ser żółty, czerwona papryka, pomidor, szczypiorek, cebulka, pieczarkiprzyprawy: oregano, suszona natka pietruszki, chilli, szczypta curry, pieprz, sól,Wykonanie:Do miski wbijamy jajka i dodajemy wszystkie składniki – wedle uznania. Wszystko na co mamy ochotę, a co znajduje się w naszej lodówce. Energicznie mieszamy. Następnie dodajemy w/w przyprawy – kolejność obojętna, ale pamiętajmy, aby natka pietruszki została dodana jak omlet już będzie na patelni.W tym samym czasie przygotowujemy sobie patelnię i wrzucamy na nią troszkę masła. Kiedy już tłuszcz się rozgrzeje wlewamy „jajeczną masę”. Wtedy dodajemy jeszcze suszoną natkę pietruszki. Smażymy na bardzo wolnym ogniu około 7-9 minut po czym przewracamy omlet na drugą stronę i pichcimy kolejne 3-4 minuty.Serwujemy z ketchupem lub sosem czosnkowym – wszystko wedle uznania i tego na co mamy w danej chwili ochotę.SMACZNEGO!
I oto w ten sposób właśnie rozpoczęłam swoją jesienną, leniwą niedzielę. Oczywiście śniadanie skonsumowałam w łóżku!MIŁEGO DNIA!