ßßß
Składniki:
3 duże papryki ( u mnie zielona i żółta ale może być dowolna papryka)1 średnia czerwona papryka1 średni pomidor1 średnia cebula5 dużych pieczarek1/2 łyżeczki drobno skrojonej papryczki chilli4 łyżki dowolnego sera żółtego2 łyżki parmezanupęczek szczypiorku1 łyżka masła1/2 szklanki kuskususól i pieprzPrzygotowanie:

Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu.Do małego garnka włożyć masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i papryczkę chilli. Smażyć przez około 3 minuty na małym ogniu.Następnie dodać pokrojoną w cienkie paseczki czerwoną paprykę i pokrojone pieczarki. Smażyć przez kolejne 3 minuty.Na końcu dodajemy drobno pokrojone pomidory (bez nasion). Smażymy przez 2 minuty.W misce wymieszać kuskus ze smażonymi warzywami. Dodać sól i pieprz do smaku, drobno skrojony szczypiorek oraz drobno starty parmezan.Papryki rozciąć wzdłuż. Usunąć gniazda nasienne.Każdą paprykę obficie nafaszerować farszem.Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Papryki zapiekać przez 35 minut.W 30 minucie zapiekania otworzyć piekarnik i każdą z papryk posypać po górze starym żółtym seremGotowe. Smakuje naprawdę wyśmienicie a do tego jest dość tanie i łatwe w przygotowaniu. Smacznego!