ßßß


Biszkopt:4 jajka½ szklanki cukru¾ szklanki mąki krupczatki½ łyżeczka proszku do pieczeniaaromat arakowyWykonanie:Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 21 na 32 cm. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć przegotowaną ostudzoną wodą wymieszaną z aromatem arakowym.Masa budyniowa:1 ½ szklanki mleka2 budynie śmietankowe25 dag margaryny1 szklanka rodzynek½ szklanki wiórków kokosowych½ szklanki płatków migdałowychWykonanie:Szklankę mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać budynie i wlać do gotującego się mleka. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodać budyń. Pod koniec ucierania dodać rodzynki, kokos i płatki migdałowe. Masę budyniową wyłożyć na ostudzony biszkopt.Masa Cappuccino:2 szklanki mleka2 szklanki Cappuccino orzechowego (w proszku)4 opakowania bitej śmietany w proszku Śnieżka2 łyżki żelatynyWykonanie:Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, ostudzić. Zimne zmiksować ze śnieżką. Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody. Ostudzić i połączyć z masą. Następnie całość wyłożyć na masę budyniową. Posypać kakao i schłodzić w lodówce.Smacznego.