Ten przepis również pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Jest wprost przepyszne więc zachęcam do wypróbowania.Składniki ciasta:25 dag margaryny4 jajka1/4 szklanki miodu płynnego1/4 szklanki esencji z herbaty30 dag mąki20 dag cukru kryształu1 łyżeczka wodyprzyprawa do piekarnikaWykonanie:Margarynę utrzeć z cukrem stopniowo dodając żółtkamąkę wymieszaną z proszkiem i przyprawę do piernika oraz miód z herbata. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać w ciasto . Podzielić na 2 części i upiec 2 placki w temp. 180 st C , przez około 45 mi\Masa jabłkowa:1 1/2 kg jabłek1 łyka masła1 żółta galaretkacukier do smakuWykonanie:Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić i dodaćjabłka. Wymieszać, rozprażyć, dodać suchą galaretkę oraz cukier do smaku.Masa budyniowa:1/2 l mleka4-5 łyżek cukru (do smaku)25 dag masła2 budynie bez cukru ( waniliowe lub śmietankowe)Wykonanie:Z mlekacukru budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń.Dodatkowo:1 paczka podłużnych biszkoptów2 galaretki czerwone (wykonać według przepisu na opakowaniu)Przełożenie ciasta:ciasto1/4 masy budyniowejmasa jabłkowabiszkopty namoczone w tężejącej galaretce ukośnie ułożonepozostałą galaretkę wyłożyć między wolne przestrzenie międzybiszkoptamipozostała część masy budyniowejciastopolewaSmacznego!