Ten przepis podpatrzyłam w książeczce z przepisami na pizzę. I tak jak zapewniała właścicielka przepisu, jej smaku nie da się opisać. Trzeba po prostu jej spróbować.Ciasto:40 dag mąki pszennej3 dag drożdżyszczypta soliszczypta cukru1 łyżka oliwy180 ml. wodyWykonanie:Mąkę mieszamy z rozkruszonymi drożdżami, ciepłą wodą, solą i cukrem. Wlewamy olej. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 20 minut.Farsz:1 duży pomidor8 plastrów wędzonego boczku6 - 7 pieczarekolej15 dag żółtego serasólpieprzbazylia180 ml śmietanki 30 %cebula4 ząbki czosnkuWykonanie:Pieczarki kroimy i podsmażamy. Cebulę i czosnek siekamy i smażymy. Dodajemy śmietankę i bazylię, doprawiamy. gotujemy, mieszając ok. 7 min, aż sos będzie gęsty. Ciasto rozkładamy na blaszce 40 x 40 i pieczemy 5 min w 200 °C . Smarujemy sosem, układamy boczek, pieczarki i plastry pomidora. posypujemy bazylią. Pieczemy 10 min. Posypujemy serem, pieczemy 5 min.Smacznego!