Wykonanie
Taaak, to była moja niedzielna propozycja obiadowa.Uwielbiamy placki, naleśniki, w tym pancakes...za puszystość, różnorodność...Te akurat pożyczyłam od Marty, jeszcze się tak złożyło, że miałam
jagody....
czemu ich nie połączyć?Wszyscy się nimi zajadaliśmy, naprawdę pyszne....próbując ciasta już wiedziałam, że się uda, więc na pewno
wrócę do przepisu, zwłaszcza, że i
młoda się w nich rozsmakowała;)Dziękuję
Marta za inspirację;)Przygotowanie: do 30 minutKoszt: 10 zł -
jagodySkładniki:2 szklanki
mąki pszennej2
jaja75 g
masła1,5 szklanki
mleka3 czubate łyżki
cukru3 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soliMąkę przesiewam, dodaję proszek,
cukier i
sól, mieszam.W drugiej misce rozkłócam
jaja, dodaje rozpuszczone, letnie
masło oraz
mleko, mieszam, łączę z suchymi składnikami. Dokładnie mieszam. Dodaję garść
jagód - oczywiście umytych, może nawet trochę więcej. Jak uważacie.Smażę na rumiano z obu stron - najlepiej na teflonowej patelni.Pozostałe
jagody połączyłam z
serkiem wiejskim i odrobiną
cukru.








