Wykonanie
Miękkie,
bananowe naleśniczki otulone klonową
słodyczą...

"...Maybe we could sleep inI'll
make you
banana pancakesPretend like it's the weekend now..."

Dziś proponujemy Wam pyszne,
bananowe śniadanie. Nasze pancakes powstały tylko z ekologicznych składników pochodzących z Organic Farmy Zdrowia. Czujemy różnicę! :) Produkty te charakteryzuje przede wszystkim bogaty, niesamowicie naturalny smak, niezakłócony dodatkiem sztucznych substancji konserwujących.Do przygotowania naszych
bananowych placuszków użyliśmy
oleju kokosowego, który jest jednym z najlepszych tłuszczów, jakie możemy użyć do smażenia, gdyż należy do grupy tłuszczów nasyconych, odpornych na działanie wysokiej temperatury, a także
proszku do pieczenia bez fosforanów . Nadmiar spożywanych fosforanów zaburza równowagę wapniowo-fosforanową organizmu, sprzyja powstawaniu niewydolności nerek, alergii, a także jest jedną z przyczyn przyśpieszonego starzenia się, dlatego postanowiliśmy ich unikać.Nasze pancakes zostały osłodzone
syropem klonowym, który pochodzi z Kanady i jest otrzymywany przez odparowanie
wody z soku pobieranego z pnia klonu.
Syrop klonowy nie zawiera żadnych konserwantów, jest bogaty w
cukry,
sole wapnia, potasu, magnezu, manganu, witaminy B2, B5, B6, niacynę, kwas foliowy i podobnie jak
miód ma właściwości bakteriobójcze. Jest przy tym mniej kaloryczny niż
cukier i
miód. Ma piękną,
bursztynową barwę i przyjemny, słodki, zmysłowy smak. :)Składniki (na 10 naleśniczków):300 g
jogurtu naturalnego,2
jajka,
banan,szklanka
mąki pszennej,2 łyżki
cukru trzcinowego lub
miodu,łyżeczka
proszku do pieczenia bez fosforanów,3 łyżeczki
oleju kokosowego,
syrop klonowy.Przygotowanie:Mieszamy
jogurt z
jajkami.
Banana rozgniatamy drobno za pomocą widelca i dodajemy do jogurtowej masy, mieszamy.Następnie dodajemy do nich
mąkę,
cukier oraz
proszek do pieczenia i jeszcze raz mieszamy całość dokładnie.Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę
oleju kokosowego. Nakładamy po dwie, trzy łyżki ciasta na jednego placuszka. Smażymy z obydwu stron na złocisty kolor.Podajemy polane
syropem klonowym.


SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI !! :))