ßßß Cookit - przepis na Leczo

Leczo

nazwa

Wykonanie

Witam Wszystkich Serdecznie
Dawno mnie tutaj nie było, za co bardzo przepraszam jak każdy z Was wie praca zawodowa nie raz przejmuje kontrolę nad naszym życiem. Jednak to nie praca jest tematem dzisiejszego posta a leczo,
które zapoczątkuje nową serię przepisów na blogu z jeszcze letnimi propozycjami.
Potrzebne składniki:
Składniki na 8 porcji
2 duże cukinie
2,5kg pomidorów
żółta papryka
zielona papryka
czerwona papryka
2 cebule
bazylia
sól
pieprz
oliwa z oliwek
12 parówek z szynki wieprzowej
Cukinie obieramy ze skóry, wycinamy gniazdo z nasionami i kroimy w kostkę. Pomidory oblewamy wrzącą wodą, co bardzo ułatwi obranie pomidorów ze skóry.
W garnku umieszczamy pokrojone w kostkę cukinie i pomidory,
a także oczyszczone z nasion papryki również pokrojone w kostkę.
Garnek wstawiamy na ogień, po wypuszczeniu soku przez warzywa i rozpoczęciu wrzenia gotujemy przez około 20 minut.
Cebulę szatkujemy nie za drobno, kroimy parówki w talarki i smażymy razem na oliwie.
Usmażoną cebulę i parówki dodajemy do gotujący się we własnym soku warzyw i gotujemy jeszcze przez 20 minut. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojone w paski listki bazylii. Leczo zdejmujemy z ognia i możemy zjeść przegryzając ulubionym pieczywem.
Źródło:http://carrotandkitchen.blogspot.com/2015/09/leczo.html