Witam Wszystkich SerdecznieDawno mnie tutaj nie było, za co bardzo przepraszam jak każdy z Was wie praca zawodowa nie raz przejmuje kontrolę nad naszym życiem. Jednak to nie praca jest tematem dzisiejszego posta a leczo,które zapoczątkuje nową serię przepisów na blogu z jeszcze letnimi propozycjami.Potrzebne składniki:Składniki na 8 porcji2 duże cukinie2,5kg pomidorówżółta paprykazielona paprykaczerwona papryka2 cebulebazyliasólpieprzoliwa z oliwek12 parówek z szynki wieprzowejCukinie obieramy ze skóry, wycinamy gniazdo z nasionami i kroimy w kostkę. Pomidory oblewamy wrzącą wodą, co bardzo ułatwi obranie pomidorów ze skóry.W garnku umieszczamy pokrojone w kostkę cukinie i pomidory,a także oczyszczone z nasion papryki również pokrojone w kostkę.Garnek wstawiamy na ogień, po wypuszczeniu soku przez warzywa i rozpoczęciu wrzenia gotujemy przez około 20 minut.Cebulę szatkujemy nie za drobno, kroimy parówki w talarki i smażymy razem na oliwie.Usmażoną cebulę i parówki dodajemy do gotujący się we własnym soku warzyw i gotujemy jeszcze przez 20 minut. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojone w paski listki bazylii. Leczo zdejmujemy z ognia i możemy zjeść przegryzając ulubionym pieczywem.