Wykonanie
Witajcie Moi
DrodzyOstatnimi czasy na moim blogu dominowały słodkości, dlatego też najwyższy czas na małą odmianę czyli pieczone warzywa. Warzywa w takiej formie doskonale sprawdzą się na obiad, same w sobie będąc smacznym daniem, ale także dobrym dodatkiemdo
mięsa. Dużym plusem jest brak
soli w całym daniu,co wcale nie odbija się na walorach
smakowych potrawy.Potrzebne Nam będą:

Składniki na danie dla 2 osób5
ziemniakówpół
selera3
marchewki2
burakiczerwona cebulasuszona
bazyliamajeranektymianekoliwa z oliwekObieramy
ziemniaki,
seler,
marchewkę i
buraki, po czym kroimy w plastry.
Cebulę obieramy z łupiny i kroimy w krążki. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym.

Dodajemy 3 łyżki
oliwy z oliwek i
przyprawy, po czym mieszamy i wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Następnie naczynie wyjmujemy z piekarnika i możemy zajadać same warzywa lub też z tym co lubimy.