Wykonanie
Dawno nie było nowych przepisów za co bardzo przepraszam, niestety szukam pracy i przez to tak wychodzi. Obiecuje po raz kolejny poprawę, ale tym razem mam sporo nowych przepisów już zrobionych, tylko kwestia wrzucenia teraz na bloga :)Dziś Was zaskoczę i mam wyjątkowo danie obiadowe ;) Taki żarcik :), bo u mnie większość to takie dania. Ale na
serio biorę się na dniach za desery i dania
śniadaniowe, bo tego cały czas bardzo mało mam na blogu.Przede wszystkim mam zamiar więcej kombinować z ciastami. Ale najbliższe kilka przepisów to bardziej obiadowe dania będą :)

Składniki :ok. 250g
polędwiczki wieprzowej1
ziemniakkawałki
papryk kolorowychmikro liście
buraka2 łyżki
oliwy z oliwekPrzyprawy :
majeranektymianekcząber
koperek
Polędwiczkę wieprzową myjemy i oczyszczamy. Polewamy
oliwą z oliwek i przyprawiamy
majerankiem,
tymiankiem i cząbrem, następnie odstawiamy na minimum godzinę.
Ziemniaka obieramy i kroimy w małą kostkę.
Mięso wkładamy do porowaru na folii aluminiowej na pierwszym poziomie urządzenia.Pojemnik na
wodę zalewamy wrzątkiem i włączamy parowar na 30 minut.Po 5 minutach na drugi poziom wkładamy
ziemniaki.
Papryki myjemy i kroimy z nich po kilka pasków, wrzucamy je na na 3 poziom 5 minut przed końcem pracy urządzenia do gotowania na parze.Po wyłączeniu parowaru
ziemniaki ugniatamy i posypujemy
koperkiem. Wszystkie produkty wykładamy na talerz i dokładamy mikro liście
buraka.

Czekam na Wasze komentarze i uwagi.Pozdrawiam i smacznegoAdam