ßßß
Składniki :ok. 250g polędwiczki wieprzowej1 ziemniakkawałki papryk kolorowychmikro liście buraka2 łyżki oliwy z oliwekPrzyprawy :majeranektymianekcząberkoperek
Polędwiczkę wieprzową myjemy i oczyszczamy. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy majerankiem, tymiankiem i cząbrem, następnie odstawiamy na minimum godzinę.Ziemniaka obieramy i kroimy w małą kostkę.Mięso wkładamy do porowaru na folii aluminiowej na pierwszym poziomie urządzenia.Pojemnik na wodę zalewamy wrzątkiem i włączamy parowar na 30 minut.Po 5 minutach na drugi poziom wkładamy ziemniaki.
Papryki myjemy i kroimy z nich po kilka pasków, wrzucamy je na na 3 poziom 5 minut przed końcem pracy urządzenia do gotowania na parze.Po wyłączeniu parowaru ziemniaki ugniatamy i posypujemy koperkiem. Wszystkie produkty wykładamy na talerz i dokładamy mikro liście buraka.
Czekam na Wasze komentarze i uwagi.Pozdrawiam i smacznegoAdam