Wykonanie
            Witam Wszystkich SerdecznieOstatnio ochłodziło się Nam już, więc mam wielką ochotę na zupy, które jak wiemy rozgrzewają, dlatego idealnie się sprawdzająprzy takiej pogodzie. Dzisiaj ugotujemy jedną z moich ulubionych,a mianowicie zupę 
ogórkową.Potrzebne Nam będą:

Składniki na 8 porcji10 
ogórków kiszonychliść laurowyziele angielskie10 
ziemniaków średniej wielkości2 
marchewkikubek 
śmietanyzielona 
pietruszkaStarte 
ogórki kiszone gotujemy w dużym garnku z 
zielem angielskim i 
liściem laurowym, natomiast w drugim garnku gotujemy 
ziemniaki z 
marchewką. Dlaczego tak? A dlatego, że 
ogórki kiszone spowodowałyby, iż 
ziemniaki i 
marchewka były by twarde.

Po ugotowaniu 
ziemniaków i 
marchewki kroimy je w kostkę i wrzucamy do garnka z 
ogórkami kiszonymi. Zupę gotujemy jeszcze przez około 15, 20 minut. Po czym nabieramy do małego garnuszka zupy, i dodajemy do niego 
śmietanę, po dokładnym wymieszaniu wlewamy z powrotem do dużego garnka. Na końcu posypujemy posiekaną zieloną 
pietruszką i doprawiamy 
pieprzem.