Wykonanie
Witam Wszystkich SerdecznieOstatnio ochłodziło się Nam już, więc mam wielką ochotę na zupy, które jak wiemy rozgrzewają, dlatego idealnie się sprawdzająprzy takiej pogodzie. Dzisiaj ugotujemy jedną z moich ulubionych,a mianowicie zupę
ogórkową.Potrzebne Nam będą:
Składniki na 8 porcji10
ogórków kiszonychliść laurowyziele angielskie10
ziemniaków średniej wielkości2
marchewkikubek
śmietanyzielona
pietruszkaStarte
ogórki kiszone gotujemy w dużym garnku z
zielem angielskim i
liściem laurowym, natomiast w drugim garnku gotujemy
ziemniaki z
marchewką. Dlaczego tak? A dlatego, że
ogórki kiszone spowodowałyby, iż
ziemniaki i
marchewka były by twarde.
Po ugotowaniu
ziemniaków i
marchewki kroimy je w kostkę i wrzucamy do garnka z
ogórkami kiszonymi. Zupę gotujemy jeszcze przez około 15, 20 minut. Po czym nabieramy do małego garnuszka zupy, i dodajemy do niego
śmietanę, po dokładnym wymieszaniu wlewamy z powrotem do dużego garnka. Na końcu posypujemy posiekaną zieloną
pietruszką i doprawiamy
pieprzem.