ßßß Cookit - przepis na Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe karkowina 300 gramów
ziemniaki 6 sztuk
ogórki kwaszone 250 gramów
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznania
sól według uznania
śmietana według uznania
Wykonanie:
Mięso umyć i zalać wodą ok 2,5 litra. Gotować do zdjęcia szumu. Marchew obrać i starkować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pietruszkę obrać/ Do gotującego wywaru dodać ziemniaki, marchew, i pietruszkę. Wrzucić przyprawy.Gotować do miękkości ziemniaków.Dodać starkowane ogórki.Gotować jeszcze pod przykryciem ok. 30 minut
Uwagi:
Ogórki dodajemy aż warzywa będą miękkie.W kwaśnym środowisku ziemniaki nie będą dogotowane.6
Autor: marzeniew
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7724/Zupa-ogorkowa