ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomięso wieprzowe karkowina 300 gramówziemniaki 6 sztukogórki kwaszone 250 gramówmarchew 1 sztukpietruszka 1 sztukziele angielskie według uznanialiść laurowy według uznaniasól według uznaniaśmietana według uznaniaWykonanie:Mięso umyć i zalać wodą ok 2,5 litra. Gotować do zdjęcia szumu. Marchew obrać i starkować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pietruszkę obrać/ Do gotującego wywaru dodać ziemniaki, marchew, i pietruszkę. Wrzucić przyprawy.Gotować do miękkości ziemniaków.Dodać starkowane ogórki.Gotować jeszcze pod przykryciem ok. 30 minutUwagi:Ogórki dodajemy aż warzywa będą miękkie.W kwaśnym środowisku ziemniaki nie będą dogotowane.6Autor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: