Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wieprzowe karkowina 300 gramów
ziemniaki 6 sztuk
ogórki kwaszone 250 gramów
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznania
sól według uznania
śmietana według uznaniaWykonanie:
Mięso umyć i zalać
wodą ok 2,5 litra. Gotować do zdjęcia szumu.
Marchew obrać i starkować.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Pietruszkę obrać/ Do gotującego
wywaru dodać
ziemniaki,
marchew, i
pietruszkę. Wrzucić
przyprawy.Gotować do miękkości
ziemniaków.Dodać starkowane
ogórki.Gotować jeszcze pod przykryciem ok. 30 minutUwagi:
Ogórki dodajemy aż warzywa będą miękkie.W kwaśnym środowisku
ziemniaki nie będą dogotowane.6Autor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: