ßßß



Składniki:- 70 dkg polędwiczek (drobiowych)Do dekoracji :-brzoskwinie-groszek- 1 marchewka (ugotowana)-papryka czerwona-zielona natka pietruszki-1 litr wody-1 liść laurowy-2 ziarnka ziele angielskie1 łyżka octu lub 2-3 łyżki cytryny- 25 g żelatyny (spożywcza)-1 łyżeczkę czubatą vegetyPrzygotowanie:Polędwiczki,opłukać włożyć do garnka z wodą ,wrzucić marchewkę,pietruszkę dodać przyprawy (vegeta,pieprz) i ugotować, (15 minut)Po przestygnięciu układać na półmisku (wg.upodobań ),udekorować ,brzoskwiniam i groszkiem,papryką,marchewką,zieloną natką pietruszki ....Do jednego ,litra zimnej wody wsypujemy(25 g ) żelatyny.Gdy żelatyna napęcznieje wstawiam na ogień ,wsypuję 1 łyżeczkę vegety i dodaję 1 łyżkę octu lub soku z cytryny (według uznania )ziele angielskie i laurowe liście to zagotowuję,(jeśli trzeba jeszcze dosolić do smaku )Po ostudzeniu ,wywar przecedzić i zalewać przygotowane półmiski .Smacznego!!!