ßßß Cookit - przepis na Polędwiczki drobiowe w galarecie

Polędwiczki drobiowe w galarecie

nazwa

Wykonanie

Polecam......
Składniki:
- 70 dkg polędwiczek (drobiowych)
Do dekoracji :
-brzoskwinie
-groszek- 1 marchewka (ugotowana)
-papryka czerwona
-zielona natka pietruszki
-1 litr wody
-1 liść laurowy
-2 ziarnka ziele angielskie
1 łyżka octu lub 2-3 łyżki cytryny
- 25 g żelatyny (spożywcza)
-1 łyżeczkę czubatą vegety
Przygotowanie:
Polędwiczki,opłukać włożyć do garnka z wodą ,wrzucić marchewkę,pietruszkę dodać przyprawy (vegeta,pieprz) i ugotować, (15 minut)
Po przestygnięciu układać na półmisku (wg.upodobań ),
udekorować ,brzoskwiniam i groszkiem,papryką,marchewką,zieloną natką pietruszki ....
Do jednego ,litra zimnej wody wsypujemy
(25 g ) żelatyny.Gdy żelatyna napęcznieje wstawiam na ogień ,wsypuję 1 łyżeczkę vegety i dodaję 1 łyżkę octu lub soku z cytryny (według uznania )ziele angielskie i laurowe liście to zagotowuję,
(jeśli trzeba jeszcze dosolić do smaku )
Po ostudzeniu ,wywar przecedzić i zalewać przygotowane półmiski .
Smacznego!!!
Źródło:http://ugotujtosieuda.blogspot.com/2014/11/poledwiczki-drobiowe-w-galarecie.html