Wykonanie
Polecam......




Składniki:- 70 dkg polędwiczek (drobiowych)Do dekoracji :-
brzoskwinie-
groszek- 1
marchewka (ugotowana)-
papryka czerwona-zielona
natka pietruszki-1 litr
wody-1
liść laurowy-2 ziarnka
ziele angielskie1 łyżka
octu lub 2-3 łyżki
cytryny- 25 g
żelatyny (spożywcza)-1 łyżeczkę czubatą
vegetyPrzygotowanie:
Polędwiczki,opłukać włożyć do garnka z
wodą ,wrzucić
marchewkę,
pietruszkę dodać
przyprawy (
vegeta,
pieprz) i ugotować, (15 minut)Po przestygnięciu układać na półmisku (wg.upodobań ),udekorować ,
brzoskwiniam i
groszkiem,
papryką,
marchewką,zieloną
natką pietruszki ....Do jednego ,litra zimnej
wody wsypujemy(25 g )
żelatyny.Gdy
żelatyna napęcznieje wstawiam na ogień ,wsypuję 1 łyżeczkę
vegety i dodaję 1 łyżkę
octu lub
soku z cytryny (według uznania )
ziele angielskie i
laurowe liście to zagotowuję,(jeśli trzeba jeszcze dosolić do smaku )Po ostudzeniu ,
wywar przecedzić i zalewać przygotowane półmiski .Smacznego!!!