Wykonanie
Szynka z
jajkiem w galarecie , zachwyca smakiem ,przepis jest prosty,nie jest pracochłonnyPolecam.....





Składniki :-1/2 kg
szynki konserwowej- 5
jajekDo dekoracji :-
ananasy-
brzoskwinie-
żółty ser-
groszek- 1
marchewka (ugotowana)-
papryka czerwona-zielona
natka pietruszki-1 litr
wody-1
liść laurowy-2 ziarnka
ziele angielskie1 łyżka
octu lub 2-3 łyżki
soku z cytryny- 25 g
żelatyny (spożywcza)-1 łyżeczkę czubatą
vegetyPrzygotowanie:Do jednego ,litra zimnej
wody wsypujemy(25 g )
żelatyny.Gdy
żelatyna napęcznieje wstawiam na ogień ,wsypuję 1 łyżeczkę
vegety i dodaję 1 łyżkę
octu lub
soku z cytryny (według uznania )
ziele angielskie i
laurowe liście to zagotowuję,(jeśli trzeba jeszcze dosolić do smaku )Po ostudzeniu ,
wywar przecedzić i zalewać przygotowane półmiski .
Szynkę z
jajkiem, ( pół
jajka)zawijamy w rulonik zatykamy wykałaczką i układamy na półmisku (wg.upodobań )udekorować ,
brzoskwiniami ananasami,
groszkiem serem żółtym,
papryką,
marchewką,zieloną
natką pietruszki ....Smacznego!!!