ßßß
Składniki :70 dkg mięsa z łopatki lub schabu bez kości70 dkg kiełbasy (podwawelskiejpolskiej pieczonej,,śląskiej, według uznania )5 dużych ogórków konserwowych2 kostki rosołowe wieprzoweziele angielskieliść laurowy2 ząbki czosnku1 łyżka majeranku1/2 łyżeczki ostrej papryki1 łyżkę cukru100 g -150 g koncentratu pomidorowegomąka10 dkg margaryny do podsmażeniaSkładniki na 2,5 litra wodyPrzygotowanie:Do 2,5 litra wody wrzucamy dwie kostki rosołowe ,ziele angielskie ,liść laurowy .Mięso, kroimy w kostkę podsmażamy na tłuszczu doprawiamy do smaku przyprawami (według uznania ).Podsmażone, mięso wrzucamy do garnka ,drobno pokrojony czosnek i gotujemy 30 minut .Następnie podsmażamy kiełbasę ,pokrojoną w plasterki .Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy kiełbasę,ogórki pokrojone w drobną kostkę i majeranek Gotujemy całość 5 minut .Zaciągamy mąką( 2 łyżki mąki na 3/4 szklanki wody ) i dodajemy koncentratDoprawiamy według uznaniaPodajemy z bułkamiSmacznego !!!