Wykonanie
Dziś proponuje danie obiadowe dla pracusiów,super szybkie.Wykonanie jest banalnie proste a obiad ekspresowy .Do towarzystwa
ziemniaki i surówka z
białej kapusty.Polecam

Składniki ;1/2 kg
schabu bez kości
sóldelikat czerwony
pieprz,
majeranekmąka1 kg
ziemniakówmlekomasłoSurówka;
kapusta białapaprykacebulamarchewkoperekolejsólcukierocetPrzygotowanie ;
Mięso umyć, pokroić w plastry o grubości od 1,5 cm do 2 cmKażdy plaster
mięsa leciutko rozbić , posypać
solą ,delikatą
czerwoną pieprzem majerankiem można odstawić do lodówki na 1 do 2 godzinObtoczyć w
mące ,smażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju na wolnym ogniu około 10 -12 minut pod przykryciem .
Ziemniaki obrać ,ugotować dodać do gorących
mleko i
masło i ugnieśćposypać
koperkiem .
Kapustę skroić,
marchew zetrzeć na tarce ,
paprykę pokroić w paski a
cebulę w drobną kostkę .Wlewamy
olej ,
ocet , wsypujemy
cukier sól,
pieprz, doprawiamy do smaku ( według uznania ) wszystko mieszamy i gotowe . Smacznego !!!