ßßß
Składniki ;1/2 kg schabu bez kościsóldelikat czerwonypieprz,majeranekmąka1 kg ziemniakówmlekomasłoSurówka;kapusta białapaprykacebulamarchewkoperekolejsólcukierocetPrzygotowanie ;Mięso umyć, pokroić w plastry o grubości od 1,5 cm do 2 cmKażdy plaster mięsa leciutko rozbić , posypać solą ,delikatą czerwoną pieprzem majerankiem można odstawić do lodówki na 1 do 2 godzinObtoczyć w mące ,smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu około 10 -12 minut pod przykryciem .Ziemniaki obrać ,ugotować dodać do gorących mleko i masło i ugnieśćposypać koperkiem .Kapustę skroić, marchew zetrzeć na tarce ,paprykę pokroić w paski a cebulę w drobną kostkę .Wlewamy olej ,ocet , wsypujemy cukier sól,pieprz, doprawiamy do smaku ( według uznania ) wszystko mieszamy i gotowe . Smacznego !!!