Wykonanie

SKŁADNIKI:1/2
piersi z kurczaka6 świeżych
szparagów1/2 paczki
rukoli1/2 paczki
roszponkiPomidorki koktajlowe
Zielone oliwkiMusztarda dijo
Oliwa z oliwekOcet winny,
oregano,
sól,
pieprzPrzygotowanie
kurczaka:
Mięso kroimy w paseczki i podsmażamy na
oleju rzepakowym z
oregano,
pieprzem i
solą.Przygotowanie sosu:Do miseczki wlewamy 1/2 szklanki
oliwy z oliwek, dodajemy łyżeczkę
musztardy dijon, łyżeczkę
miodu, łyżeczkę
octu winnego,
sól i
pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Ja to robię trzepaczką, możecie użyć blendera.Przygotowanie
szparagów:
Szparagi obieramy ze skórki, najlepiej obieraczką do warzyw. Wrzucamy je do gotującej się i osolonej
wody. Po 4-5 min. powinny być idealne.Przygotowanie sałatki:Na talerzu układamy mix z
rukoli i
roszponki. Dodajemy pokrojone
oliwki i
pomidorki koktajlowe. Następnie dodajemy ostudzonego
kurczaka i
szparagi. Polewamy wszystko sosem.