Wykonanie
Błyskawiczna, pyszna
sałatka, po prostu :) Przepis znaleziony u Arka, podaję z moimi małymi zmianami.


2 puszki
tuńczyka w kawałkach ( nada się zarówno w sosie własnym jak i w
oleju)2 garście ugotowanego drobnego
makaronu (użyłam małych kółeczek)2 ugotowane na twardo
jaja1 średni
por (białe części)0,5 puszki
kukurydzy4 płaty
papryki konserwowej3 średnie
ogórki konserwowesól,
pieprzsiekana zielona
pietruszka lub drobny
szczypiorek3 kopiaste łyżki
majonezuRybę i
kukurydzę osączyć z zalewy.
Jaja, i
zieleninę posiekać.
Pora pokroić w talarki, przelać wrzątkiem by zmiękł, osączyć.
Ogórki i
paprykę pokroić w kosteczkę.

Wszystko razem wrzucić do miski, dodać
makaron,
przyprawy,
majonez i wymieszać, schłodzić w lodówce.