Wykonanie
Aromatyczna, pachnąca wędzonką, syta
sałatka :)

5 średnich
ziemniaków ugotowanych w łupinkach6 średnie
kiszone ogórki2
jaja ugotowane na twardo1 duży
pomidor250 gramów
wędzonego boczkupęczek
szczypiorku lub 3
dymkipęczek
koperkusól, świeżo zmielony
czarny pieprz1 kopiasta łyżka
musztardy (optymalnie ostrej)3 łyżki
majonezuZiemniaki obrać z łupinek, pokroić w kosteczkę.
Boczek pokroić na cienkie plasterki (można użyć już gotowego w plastrach), podsmażyć na chrupko na patelni, przełożyć do miseczki, schłodzić.
Jaja,
szczypiorek,
koperek posiekać.
Pomidora pokroić na mniejsze kawałki (można wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).
Ogórki kiszone pokroić drobno.Składniki sosu wymieszać ze sobą.Warzywa dodać do miski z
boczkiem, połączyć wszystko razem, przyprawić, dodać sos i dokładnie wymieszać.

