Wykonanie
szybka i prosta, nasza ulubiona :)
1 główka
młodej kapusty1 – 2
pomidory1 średnia
marchewka1 pęczek
szczypiorku z
cebulką2 łyżki
jogurtu naturalnego3 łyżki
majonezuparę kropel
soku z cytrynysól,
pieprzZ
kapusty wyciąć głąba, poszatkować ją cienko, wrzucić do miski, posolić, pognieść rękami lub tłuczkiem do
ziemniaków, odstawić na 10 minut.
Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Pomidory pokroić na małe cząstki (można wcześniej je sparzyć i obrać ze skórki).
Szczypiorek wraz z
cebulką posiekać.
Jogurt połączyć dokładnie z
majonezem. Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić
pieprzem, dosolić, skropić
sokiem z cytryny, ponownie wymieszać, gotowe.