Wykonanie
Szybka, bardzo smaczna surówka do niemal każdego obiadu, polecam też do
sadzonego jaja, pycha ! Tym razem podałam ją w towarzystwie
fileta z kurczaka w majonezowej panierce .
0,5 średniej
kapusty pekińskiej10 - 12 sztuk
pomidorków koktajlowych0,5 puszki
kukurydzy1 średnia
cebula lub pęczek
szczypiorku2 łyżki
majonezu + 3 łyżki
jogurtu naturalnegosól,
pieprz0,5 łyżki
soku z cytryny do skropienia posiekanej
kapusty1/3 łyżeczki
cukru (opcjonalnie, jeśli komuś surówka wyda się zbyt kwaśna)Liście
kapusty poobkrawać od głąba, posiekać, skropić odrobiną
soku z cytryny.
Pomidorki pokroić w ósemki,
szczypior posiekać,
kukurydze odsączyć z zalewy.Wszystko wrzucić do miski, doprawić, wymieszać z
sosem majonezowo -
jogurtowym, wymieszać, schłodzić przez chwilkę w lodówce.