Wykonanie
Pin It
W weekend zrobiliśmy sobie wypad na Mazury. Zimą jeziora też wyglądają pięknie. choc wszyscy wypatrujemy już upragnionej wiosny !Oczywistym i obowiązkowym punktem programu była smażona
rybka, w tym przypadku
sandacz. Do
ryby dostaliśmy zestaw surówek,
między innymi białą
rzodkiew z
marchewką. Zasmakowała nam, więc postanowiłam ją zrobić w domu.Składniki:1 biała
rzodkiew, ok 500 g1 duża
marchewkamajonez ew.
jogurt naturalnysok z cytrynysól,
pieprzWykonanie:Warzywa ścieramy na grubej tarce. ja to robię w robocie kuchennym, który ma tarkę o dużo wiekszych oczkach niż tradycyjna ręczna tarka.Dodajemy
majonez, (jesli chcemy, żeby surówka była lżejsza możemy dodać
jogurt),
sok z cytryny,
sól i
pieprz do smaku. Mieszamy i gotowe.