Wykonanie
Pin It
![](/Data/Images/www.kulinarneprzygodygatity.pl\2013_slash_03_slash_surowka-biaa-rzodkiew-i-marchewka/l/-380396037.JPG)
W weekend zrobiliśmy sobie wypad na Mazury. Zimą jeziora też wyglądają pięknie. choc wszyscy wypatrujemy już upragnionej wiosny !Oczywistym i obowiązkowym punktem programu była smażona
rybka, w tym przypadku
sandacz. Do
ryby dostaliśmy zestaw surówek,
między innymi białą
rzodkiew z
marchewką. Zasmakowała nam, więc postanowiłam ją zrobić w domu.Składniki:1 biała
rzodkiew, ok 500 g1 duża
marchewkamajonez ew.
jogurt naturalnysok z cytrynysól,
pieprzWykonanie:Warzywa ścieramy na grubej tarce. ja to robię w robocie kuchennym, który ma tarkę o dużo wiekszych oczkach niż tradycyjna ręczna tarka.Dodajemy
majonez, (jesli chcemy, żeby surówka była lżejsza możemy dodać
jogurt),
sok z cytryny,
sól i
pieprz do smaku. Mieszamy i gotowe.
![](/Data/Images/www.kulinarneprzygodygatity.pl\2013_slash_03_slash_surowka-biaa-rzodkiew-i-marchewka/l/1935077657.JPG)