Wykonanie
Szybka, niedroga i sycąca :)

porcja z
kurczaka na zupę ( u mnie 2 filety)100 gramów
ryżu2 garście
włoszczyzny krojonej w paski1 garść mrożonego
groszku3 łyżki
masła1 płaska łyżka
mąki pszennej1 pełna szklanka
mleka 3.2%
sól,
biały pieprz1 łyżeczka
currysiekana
natka pietruszki do posypaniaFilety myjemy, kroimy na mniejsze części, zalewamy
wodą, dodajemy
przyprawy (oprócz
curry), gotujemy do miękkości, wyjmujemy na talerzyk, uzupełniamy
wywar, wsypujemy
ryż, warzywa, gotujemy wszystko do miękkości. Wkładamy
mięsko z powrotem.Na patelni roztapiamy
masło, dodajemy
mąkę, mieszamy, sporządzamy złotą zasmażkę, rozprowadzamy ją szybko z 0,5 szklanki zimnego
mleka, wlewamy do zupy, zagotowujemy, wsypujemy
curry i dolewamy resztę
mleka, zagotowujemy, ewentualnie doprawiamy, gotowe.Na talerzach posypujemy
natką pietruszki, smacznego ! :)