Wykonanie
Składniki:500g tortellini (farsz dowolny, u mnie był z
ricottą i ze
szpinakiem),200g dwóch różnych
serów żółtych ( u mnie to były: double gloucester i red leicester),50g
masła,50g
mąki pszennej,450ml
mleka,garść
natki pietruszki,
sól,
pieprz.Przygotowanie:Tortellini ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, czyli zagotować
wodę, osolić ją i wrzucić tortellini. Gotować 1-2min. Wyjąć i odcedzić.Sos
serowy: Rozpuścić
masło i dodać
mąkę, chwilę razem przesmażyć. Wlać
mleko, dokładnie wymieszać i dodać starte na grubych oczkach
sery żółte. Zmniejszyć płomień pod garnkiem. Mieszać. Gdy się zagotuje i
ser żółty się rozpuści doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Tortellini polać ciepłym sosem i po wierzchu posypać posiekaną
natką pietruszki.
Smacznego!!!