Wykonanie
Racuszki są przepyszne, również na zimno, posmarowane nutellą lub
konfiturą, do tego łatwe, szybkie i tanie, polecam !Przepis na około 15 sztuk.
![](/Data/Images/zcukrempudrem.blogspot.com\2014_slash_02_slash_racuszki-z-ryzu-na-sodko/l/-1021030387.jpg)
200 gramów ugotowanego
ryżu (optymalnie biały, najlepiej się skleja)3
jaja0,5 - 3/4 szklanki
mąki pszennej3 łyżki
cukru waniliowego2 kopiaste łyżki
cukru0,5 kubeczka małego
jogurtu naturalnegocukier puder + ulubione dodatki
Ryż mieszamy łyżką z
jajami,
cukrami,
jogurtem, następnie dodajemy
mąkę, wszystko ponownie mieszamy, dopóki
mąka nie rozprowadzi nam się równomiernie po
masie.Na rozgrzany
olej lub
masło klarowane kładziemy niewielkie porcja ciasta (z 1 łyżki), smażymy na złoto z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym, posypujemy
cukrem pudrem i podajemy z ulubionymi dodatkami.
![](/Data/Images/zcukrempudrem.blogspot.com\2014_slash_02_slash_racuszki-z-ryzu-na-sodko/l/1856365460.jpg)