Wykonanie
Bardzo syte, kolorowe jedzonko :)
400 gramów mielonej
wieprzowiny ( u mnie
łopatka)0,5 słoiczka
mieszanki meksykańskiej200 gramów
pieczarek1 duża
cebula1 strąk
czerwonej papryki2 łyżki
koncentratu pomidorowego2 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
ostra papryka lub słodka wg upodobańdodatkowo: około 8 - 10 naleśnikówokoło 100 gramów
sera żółtegoMięso podsmażyć z
cebulką w rondlu, dodać
przyprawy, zmiażdżony
czosnek, zalać 1 szklanką
wody, gotować do zredukowania sosu, pod przykryciem.
Pieczarki dokładnie umyć, osuszyć, pokroić na plasterki, podsmażyć na złoto na
oleju, dodać do
mięska. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w paseczki
paprykę, do zeszklenia, dodać do
mięsa. Mieszankę odsączyć z zalewy, również dodać do sosu
mięsnego, zagotować przez chwilkę. Następnie dodać koncentrat, wymieszać, zagotować, doprawić na ostro lub łagodnie, jak kto lubi.Na to danie mam dwie propozycje podania, jedna, taka jak na zdjęciu:
A druga to:posmarować naleśniki farszem (nie za dużo), zwinąć w ruloniki, poukładać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym poobkładać paseczkami
sera żółtego, zapiec w piekarniku w 200 stopniach, do rozpuszczenia
sera.
SMACZNEGO :)