ßßß
Składniki :1 bagietka lub 2 paluchy pszenne750g pieczarek2 cebule2-3 ząbki czosnkusłodka i ostra paprykasól, pieprzżółty serketchuptłuszcz do smażenia
Przygotowanie :Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz i przesmażyć na nim drobno posiekaną cebulę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Gdy cebula się przyrumieni dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć, niezbyt często mieszając, do czasu aż będą miękkie i przyrumienione. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.Bagietkę rozkroić wzdłuż na pół, nakładać farsz pieczarkowy, posypać żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni przez około 10 minut lub do czasu aż bagietka będzie chrupiąca, a ser się roztopi.Podawać natychmiast polane ketchupem.Smacznego !