Wykonanie
Jak dla mnie są fantastyczne, delikatne, pachnące, mięciuchne, odtąd moje ulubione kotlety drobiowe, bardzo polecam ! :) Z podanej porcji wyszło mi 9 kotletów, także dodatkowo są ekonomiczne :)

przepis z moimi małymi zmianami pochodzi od Bożenkiokoło 600 gramów
filetów drobiowych1 namoczona w
mleku i odciśnięta
kajzerka1 średnia
cebula2
jaja ugotowane na twardo2 zmiażdżone ząbki
czosnku2 łyżki delikatnego, gęstego
majonezu (dałam
Winiary)
sól,
przyprawa do kurczaka,
pieprz (optymalnie biały)
bułka tarta do panierowaniaFilety zmielić w maszynce do
mięsa razem z odciśniętą bułeczką i
cebulą.
Jaja pokroić w kosteczkę.Do masy
mięsnej z
cebulą i
bułką dodać,
czosnek,
majonez,
przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Następnie wsypać pokrojone
jaja, wymieszać, żeby wszystko równomiernie się porozmieszczało.

Formować niewielkie kotlety, panierować w
bułce tartej, smażyć na rozgrzanym
oleju na średnim ogniu pod przykryciem, na złoto.

Danie podam z surówką z
marchewki,
kiszonego ogórka,
papryki konserwowej i
cebulki, w towarzystwie
pure ziemniaczanego :)