ßßß Cookit - przepis na Drobiowe roladki ze szpinakiem

Drobiowe roladki ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

W niedzielę zgotowałam na obiad pyszne, drobiowe roladki ze szpinakiem. Idealnie komponowały się z puree ziemniaczanym z masłem, mlekiem i koperkiem. Roladki na początku był podane w całości, po wystygnięciu te, które zostały pokroiłam w plasterki, czego efekt możecie zobaczyć na zdjęciach. :) Osobiście uwielbiam szpinak pod każdą postacią - w połączeniu z mięsem, w naleśnikach... :) Zapraszam do zapoznania się z przepisem. :)
SKŁADNIKI NA OK 6 ROLADEK CAŁYCH:
duży, podwójny filet drobiowy
pół paczki mrożonego szpinaku (jeżeli macie dostęp oczywiście możecie użyć świeży, trzeba go drobno poszatkować przed smażeniem)
5 ząbków czosnku
średnia cebula
masło do smażenia
sól
pieprz
2 jajka
bułka tarta
przyprawa do kurczaka
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, szklimy na maśle. Dodajemy szpinak i smażymy, aż odparuje z niego woda, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy do wystygnięcia. Filet myjemy, dzielimy na pół, każdą połówkę dzielimy na 3 części, powinno wyjść 6 kotletów. Rozbijamy je lekko tłuczkiem, z obu stron przyprawiamy przyprawą do kurczaka, po czym z jednej strony smarujemy cały filet cienką warstwą szpinaku, ciasno zwijamy (można spiąć wykałaczką, ja nie użyłam). następnie panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, smażymy. I gotowe. :) Można podawać zarówno w całości jak i pokrojone, smacznego! :)
Źródło:http://studentskitchenblog.blogspot.com/2013/09/drobiowe-roladki-ze-szpinakiem.html