Wykonanie
Pyszna ziemniaczana panierka, coś jak placki ziemniaczane, a w środku soczyste
mięsko, mniam :)Razem z warzywami na parze i zasmażaną
kapustą z
grzybami kotlety stworzyły przepyszny obiad :)
4 płaty
schabu dość cienko rozbitepanierka:4 średnie
ziemniaki1
jajo2 łyżki pszennej
mąka do obtoczenia kotletów
sól,
pieprz, słodka i
ostra paprykaZiemniaki ścieramy 30 minut wcześniej na tarce, na
pure (jak na placki ziemniaczane), następnie przez gęste sito odsączamy sok.Kotlety oprószamy
przyprawami, 15 minut później obtaczamy je w
mące.Do
ziemniaków dodajemy
jajo,
mąkę,
przyprawy, mieszamy dokładnie.
Mięso maczamy w panierce lub smarujemy nią, smażymy na
oleju na średnim ogniu pod przykryciem na ciemniejszy złoty kolor.