Wykonanie
Sałatka jest tania, pożywna i szybka, takie mają być wg mnie sałatki :)), ostatnio zamiast
sosu majonezowo-
jogurtowego polałam sosem vinegrette i tez była bardzo smaczna, anyway bardzo polecam :)
1/4 dużej
kapusty pekińskiej25 dag
szynki konserwowej0,5 puszki
kukurydzy1 strąk
papryki czerwonej (poza sezonem może być konserwowa)pęczek
szczypiorkusól,
pieprz3 łyżki
majonezu + 1 łyżka
jogurtu naturalnego1,5 garści drobnego
makaronu ( u mnie małe kolanka)Z
kapustki odkrawamy części liściaste, szatkujemy.
Makaron gotujemy do miękkości, odcedzamy, schładzamy.
Kukurydzę odsączamy z puszki,
szczypiorek siekamy,
szynkę kroimy w drobną kosteczkę, a
paprykę w paseczki, wszystko mieszamy ze sobą, doprawiamy i mieszamy z
sosem majonezowo -
jogurtowym, gotowe.