Wykonanie
Sezonowa odmiana klasycznych naleśników :)

ciasto naleśnikowe:1 i 3/4 szklanki
mleka1 szklanka
mąki pszennej pełnoziarnistej1 szklanka
mąki pszennej2
jaja0,5 łyżeczki ekstraktu
waniliowego lub parę kropel
aromatu waniliowegoszczypta
solifarsz:0,5 kg
twarogu półtłustego
cukier do smaku (dałam 4 kopiaste łyżki)1 łyżeczka
cukru waniliowegomus
śliwkowy :0,6 kg
śliwekcukier do smaku (dałam 2 łyżki)
cynamon (opcjonalnie)Z
mąki, jaj, ekstraktu,
mleka zmiksować ciasto o konsystencji
śmietany, usmażyć naleśniki.
Śliwki pogotować przez 20 minut, następnie zmiksować, dodać
cukier i
cynamon (opcjonalnie).
Ser dokładnie pognieść, dodać
cukry, wymieszać.
Twarogiem smarować naleśniki, zawijać w ruloniki, polewać musem
śliwkowym.
