ßßß Cookit - przepis na papryka konserwowa w zalewie miodowej

papryka konserwowa w zalewie miodowej

nazwa

Wykonanie

łagodniejsza od tradycyjnej, leciutko słodkawa, ale tylko troszeczkę
około 2 - 2,5 kg papryki
250 ml octu 10%
5 szklanek wody
2 łyżki miodu
3/4 szklanki cukru
1 łyżka soli + 2 łyżki oleju
do każdego słoiczka:
4 ziarenka pieprzu (dałam kolorowy)
2 ziela angielskie
1 listek laurowy
parę ziarenek gorczycy
Paprykę oczyścić, pokroić na ćwiartki, poukładać w wyparzonych słoikach, dodać przyprawy. Składniki zalewy zagotować i zalać nią paprykę, pozakręcać dokładnie słoiczki, pasteryzować około 10 minut.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/08/papryka-konserwowa-w-zalewie-miodowej.html