Wykonanie
W mojej kuchni bywa tak, że różne produkty mają różne zastosowania. Wynika to głównie z mojego trybu życia. Marzę o
domku na skraju lasu, z własną szklarnią,
sadem, czasem wolnym by odwiedzić
Panie, które mają
mleko prosto od krowy,
kurczaki z wolnego wybiegu i warzywa hodowane bez ulepszaczy. Czasem na przejażdżki konne i robienie powideł.
Póki co niestety czasu tego nie mam, jedyną styczność z namiastką lasu mam podczas moich treningów w stadninie nieopodal Krakowa a zakupy robię w Auchan i Lidlu. Cóż, życie.Korzystam również z takich "wynalazków" jak papirus
Winiary. Tym razem użyłam Pomysł na soczystą pierś z
czosnkiem i
ziołami do przyrządzenia
kurczaka z warzywami. Do tego
cukinia,
szparagi,
pomidory.Składniki:- 1 papirus Pomysł na soczystą pierś z
czosnkiem i
ziołami- 1
cukinia- 1
cebula- 4
pomidory- 1 opakowanie mrożonych
szparagów-
rozmaryn szczypta-
tymianek szczypta (ostatnio moje ulubione ziele w kuchni)- 2 łyżki
oliwy pomarańczowejPrzygotowanie:
Kurczaka myję i przygotowuje zgodnie z opisem na opakowaniu Pomysłu na... Warzywa kroję w kostkę. Na
oliwie smażę
cebulkę, dodaje
cukinie i
szparagi - przykrywam i duszę aż zmiękną. Na koniec dodaje
pomidory,
tymianek i
rozmaryn. Duszę jeszcze kilka minut do miękkości. Dodaję
kurczaka. Można go pokroić w kostkę i podawać z
ryżem lub
kaszą.