Wykonanie
TAM TADAAM! :) SETNY POST NA BLOGU! :)Jak zdążyliście przeczytać w poprzedniej notce, moje wczorajsze spaghetti wylądowało na podłodze. Ale, co nas nie zabije to wzmocni i dziś podjęłam kolejną próbę, tym razem jak najbardziej udaną. Wczorajszy sos był pyszny, ale po spotkaniu z podłogą nie nadawał się do fotografowania. Mój dzisiejszy obiad prezentuje się o wiele piękniej i smaczniej, zapraszam Was serdecznie do przepisu! :)

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE :500g
mięsa mielonego (użyłam wieprzowo-wołowego)1 duża
cebula2 ząbki
czosnku2 średnie
marchewki2 puszki
pomidorów pokrojonych w kostkę50g
masłasól,
pieprz,
cukieroregano,
bazylia,
ostra paprykamakaron spaghettistarty ser do posypania (
parmezan,
mozarella, gouda)
Cebulę kroimy w kostkę,
czosnek przeciskamy przez praskę, całość smażymy na
maśle. Dodajemy startą na grubych oczkach
marchew, smażymy całość ok 10 minut. Dodajemy
mięso, smażymy mieszając, by nie zrobił nam się z niego jeden wielki klops. :) Gdy
mięso będzie gotowe dodajemy
pomidory, całość doprawiamy
solą,
pieprzem,
cukrem,
papryką i
ziołami wedle własnych upodobań, gotujemy ok. 15 minut. Sos podajemy z
makaronem ugotowanym w dużej ilości osolonej
wody, posypujemy
startym serem. Wyszło pysznie, smacznego! :)
