ßßß
2 pojedyncze filety z kurczaka3 duże różyczki brokuła60 g szynki długo dojrzewającej1 łyżka kaparów2 kiszone ogórki1 mała cebula1 łyżka musztardy4 duże łyżki jogurtu150 g sera żółtegosól, pieprz, ostra papryka, majeranekPrzygotowanie:Brokuły gotujemy 10 minut, aby trochę zmiękły, odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy każdą pierś z kurczaka wzdłuż na dwie części, delikatnie rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką.W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo filety z kurczaka, szynkę, pokrojone na plasterki ogórki kiszone, posiekaną cebulę, posypujemy kaparami, umieszczamy brokuły podzielone na mniejsze kawałki i posypujemy wszystko solą i pieprzem.Następnie przygotowujemy sos z musztardy, jogurtu, majeranku, mieszamy go dokładnie i wylewamy na wierzch naszej potrawy. Na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku około 45 min w 180 stopniach.Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami lub świeżym pieczywem.Smacznego!