ßßß
Potrzebujemy:1/2 główki kapusty pekińskiej100 g szynki1 paprykę czerwoną1 ogórek zielony1/2 puszkę kukurydzy1/2 puszki groszkuzupkę chińską (makaron i przyprawę)3-4 łyżki majonezuKrok po kroku:Kukurydzę i groszek odcedzamy.Kapustę pekińską szatkujemy.Paprykę i ogórek myjemy i kroimy w kostkę.Szynkę kroimy w kostkę.Makaron z zupki chińskiej kruszymy.Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy przyprawę z zupki chińskiej oraz majonez. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. W tym czasie makaron zmięknie, a wszystkie smaki dobrze się ze sobą połączą.Smacznego! :-)
Szybkie, proste i smaczne danie - sprawdzi się na każdej imprezie. Tak na prawdę, to możemy do sałatki dodać wszystko, co mamy - tym samym wyczyścimy swoją lodówkę ;-)