ßßß
Czas przygotowania: 20 minut + 70 minut pieczeniaIlość porcji: połowa blachySkładniki:Polewa200g cukru pudru100g serka kremowego (np. śmietankowego)50g masłaCiasto:2 jajka
150ml oleju roślinnego200g brązowego cukru400 gram dyni startej na dużych oczkach2 brzoskwinie z puszki ( można pominąć)50g wiórek kokosowych60g migdałów200g mąki2 łyżeczki cynamonu1 łyżeczka sody1 łyżeczka soli½ łyżeczki proszku do pieczeniaPolewa: Serek śmietankowy miksujemy z masłem. Następnie powoli dodajemy cukier puder cały czas mieszając. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę chowamy do lodówki.Ciasto: Najpierw ubijamy jajka. Następnie bardzo powoli dodajemy cukier ciągle ubijając tak by w naczyniu była puszysta piana. Nie przerywając miksowania dolewamy ciągłym strumieniem olej. Następnie dorzucamy dynie, wiórki kokosowe, pokruszone migdały i pokrojoną w kostkę brzoskwinie. Mieszamy składniki łyżką. Dorzucamy cynamon, sód, sól i proszek do pieczenia. Na samym końcu dodajemy mąkę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na to wylewamy powstałą masę. Pieczemy w temp 150 stopni około 70 minut. Nieco przestudzone ciasto przekrajamy na dwie równe części. Jedna smarujemy polewą, układamy na niej drugą i również smarujemy polewą. Gotowe :)